Ingatlan bérlése az agglomerációban

Mit is jelent Budapest tekintetében az agglomeráció?

Budapest határán kívül számos olyan település van, amely napjainkra szintén fontos szerepet kapott a külföldi családok életében. Ezek az agglomerációs települések szinte egybenőttek Budapesttel, és bár közigazgatásilag már nem tartoznak a fővároshoz, mégis ténylegesen annak megnyújtott karjaként funkcionálnak.

A budai kerületek köré kiépült agglomeráció manapság igencsak kedvelt a külföldiek körében, számos környező város, település jelenthet otthont expatoknak. ezek közül a legkedveltebb területek: Nagykovácsi, Solymár, Telki, Budaörs, Budakeszi.

A külföldiek földrajzi „terjeszkedésének” két legfontosabb indoka az iskolák és az agglomerációs településeken található telephelyei számos nagy nemzetközi vállalatnak.

Nemzetközi iskolák elhelyezkedése

Az iskolák szempontjából a Hidegkúton található francia, illetve a Nagykovácsiban kialakított amerikai iskola miatt lehetnek vonzók a kistelepülések az expat családoknak.

Cégközpontok

A nagyvállalatok közül egyre többen választják Budaörsöt, Törökbálintot, Biatorbágyot, és egyéb, Budapesttől nyugatra, északnyugatra elhelyezkedő területeket cégük központjának, amely gyárak, üzemek menedzsmentjét, felsővezetőit külföldiek alkotják. Ezen expatok mindennapjait jelentősen megkönnyítheti, ha a munkahelyükhöz közel találunk számukra megfelelő otthont, természetesen szem előtt tartva a család érdekeit és a gyermekek iskoláinak elhelyezkedését is.

Előnyök és hátrányok

Bár a külföldiek elsőre talán idegenkednek az agglomerációs területeken letelepedéstől, ezen félelmek egyáltalán nem megalapozottak, főleg, ha az ember szem előtt tarja az ezzel járó előnyöket (pl. alacsonyabb árak, kisebb forgalom, nyugodtabb mindennapok) ugyanakkor hátrányokat is (nehézkesebb, ritkább tömegközlekedés, autó nélkülözhetetlensége, távol a városi nyüzsgéstől).

Van kérdése?