Budapesti házak

Kiadó pesti házak

Amennyiben kiadó házat keres Budapesten, nagyobb eséllyel találja meg álmai ingatlanát a budai oldalon. Pest expatok által kedvelt részei hemzsegnek kiadásra szánt lakásoktól, míg a kevés számú belvárosi házat, egy-egy régi villaépületet leginkább nagykövetségek, avagy multinacionális szervezetek használnak székhelyként.

Külföldiek által igényelt színvonalú kiadó lakóházak szinte kizárólag a budai kerületekben, avagy a Budapestet (annak is budai részét) határoló kisvárosokban épültek.

Kiadó budai házak

Pest hiányosságát azonban Buda kétszeresen is pótolja: rengeteg különféle stílusú, nagyságú és beosztású ház bérbeadó ezen a területen. Ezek lehetnek önálló családi házak, ikerházak és sorházak egyaránt.

A budai oldalon fekvő kiadó ingatlanok némelyike úszómedencével, jacuzzival, szaunával, esetlegesen kis privát játszótérrel felszerelt. Természetesen itt is különbséget kell tenni a családok számára alkalmas lakóépületek és a követségi épületek között. A nagykövetségek és nagykövetek ugyanis kifejezetten preferálják a budai oldalt, így számos rezidencia és nagykövetségi villa található a 12. és 2. és 1. kerületben.

Míg a követségek előszeretettel választanak klasszikus villákat, kúriákat, addig a magánszemélyek, családok ízlése szélesebb skálán mozog: egyesek a modern, letisztult “kockaházak”, míg szintén mások a kiadó Bauhaus villák mellett teszik le voksukat.

Ezen bérbe adásra szánt házak döntő többsége luxus illetve jó állapotú, új illetve felújított, így megfelelő otthont nyújtanak az expat családoknak.

Nemzetközi iskolák elhelyezkedése és megközelíthetősége

Fontos szempont lehet a nemzetközi iskolák közelsége is, figyelembe kell azonban venni, hogy Budán lényegesen egyszerűbb autóval közlekedni (így az iskolákat is megközelíteni), avagy érdemes igénybe venni a nemzetközi iskolák iskolabusz-szolgáltatását is.

A British Schoolt favorizáló külföldi családok számára a 2. és 3. kerület, míg az amerikai és francia iskolát preferáló szülőknek a 2. kerület külső része (más néven Hidegkút, avagy 2/A) lehet a megfelelő választás.

Német és japán anyanyelvű expatok általában a 12. kerületet részesítik előnyben kiadó házak keresésekor, hiszen mind az osztrák, mind a német, mind pedig a japán iskola a 12. kerületben található.

Van kérdése?