Budapesti lakások

Fontos leszögezni, hogy más jellegű lakásokat találhatunk Budapesten a Duna két oldalán. Más előnyei vannak a pesti (belvárosi) és megint csak más a budai bérbeadó lakásoknak.

Kiadó budai lakások

A pesti oldalnak egyedi hangulatot kölcsönöznek a régi polgári épületek, míg Buda sajátossága a zöld területek sokkal nagyobb aránya. Budán - főként a hegyoldalon - a házak sokkal szellősebben épültek, több a zöld felület, ahol a gyerekek, családok játszathatnak, eltölthetik szabadidejüket. Bár kiadó lakóparkok Budapest mindkét részén találhatók, de míg Pesten ezek inkább épülettömbök kert nélkül, addig Budán a lakóparkokban az épületegyütteseknek közös, ápolt kertje van, ahol gyakran játszótér is helyet kap.

Buda külföldiek által legkedveltebb részei a 2., 12. és 1. kerület, ahol mind luxus, mind pedig standard lakások megtalálhatók, legyen szó lakóparkokról, avagy klasszikus villaépületekről. A kiadó budai apartmanok kínálata széles skálán mozog, számtalan stílusú, minőségű budai kiadó lakások közül választhatnak a hazánkba érkező külföldi munkavállalók.

Ha azonban egyedülállóként, avagy párjával érkezik Budapestre valaki, akkor szinte egyértelmű a válasz: Pesten van az ő helye!

Kiadó pesti lakások

Pest lüktető szíve a történelmi rész, vagyis az 5. kerület, de a 6., 7., 9. és 13. kerületben fekvő kiadó ingatlanok szintén fontos szerephez jutnak a külföldiek által keresett bérbeadó lakások körében.

A Belváros híres régi, gyönyörű homlokzatú (korábban bérházakként) funkcionáló épületeiről, amelyek lakásai ma már magántulajdonban vannak, és közülük sokat kínálnak bérbeadásra.

Ugyanakkor több új építésű lakópark is megépítésre került a pesti oldalon, leginkább a 6., 9. és 13. kerületben, melyekben számos stúdió, illetve több hálószobás lakást kínálnak bérbeadásra. A 9. és 13. kerületben az elmúlt években épült lakóparkok kiadó ingatlanjai közül soknak lélegzetelállító panorámája van a Dunára és a budai oldalra egyaránt.

Garázs és egyéb luxus

A pesti és a budai kiadó lakások közötti legfontosabb különbség, hogy míg a budai bérlemények legtöbbjéhez minimum 1 vagy 2 garázshely tartozik, addig Pesten a régi házak alagsorában nem alakítottak ki mélygarázsokat, és az utcán is nagyobb fejtörést okozhat parkolóhelyet találni.

Ennek ellenére természetesen itt is megoldható a parkolás, hiszen az új építésű lakóparkok már mélygarázzsal felszereltek, illetve számos parkolóház áll a Belvárosban élők, dolgozók rendelkezésére. Az elmúlt években kialakított épületegyüttesek a fenti – nem elhanyagolható – előnyön túl számos más extra szolgáltatást is nyújtanak, úgymint 24 órás biztonsági szolgálat, fitness, wellness, esetlegesen úszómedence.

Van kérdése?